preloader
Scroll to top
Fitos Dezső Társulat
en hu

Szentendre

Repertoár

Szentendre Táncegyüttes

A Szentendre Táncegyüttes 1983-ban alakult Szentendrén. Közel száz fős gyermek- és utánpótlás csoport, és mintegy harminc fős felnőtt csoport alkotja az amatőr együttest, amely hittel, és komoly munkával olyan értéket teremtett Szentendrének, amely a képzőművészet és a zene mellett egy újabb műfajban hozott elismerést a városnak.
A 2000 óta Fitos Dezső és Kocsis Enikő irányításával működő együttes nemcsak az autentikus magyar és erdélyi táncokból készült koreográfiák bemutatását tartja fontosnak, hanem azt is, hogy előadásai dramaturgiailag megszerkesztett, önálló táncszínházi produkciók legyenek.
A Szentendre Táncegyüttes több ízben részt vett és díjazott lett a Néptánc Antológián, és önálló műsort adott a magyar néptánc fellegvárának számító Hagyományok Házában Budapesten. A szakmai elismerések mellett 1998-ban megkapta Szentendre Város Közművelődési Díját, 2002-ben pedig Pest Megye Népművészetéért Díjjal tüntették ki.

Művészeti vezetők:
Kocsis Enikő
Harangozó Gyula-díjas
Fitos Dezső
Népművészet Ifjú Mesetere, Harangozó Gyula-díjas, Érdemes Művész

 

Művészeti asszisztensek:
Németh Eszter és Östör Ákos
A Fitos Dezső Társulat táncművészei

 

Próbák helye: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme (Pátriárka u. 7.)

 

Időpont: hétfőn és csütörtökön
16.30-17.30 kiscsoport 5 éves kortól
17.30-18.30 középső csoport
18.30-19.30 ifjúsági csoport

 

A jelentkezéseket Kocsis Enikő művészeti vezető várja a +36 30 979 1424-es telefonszámon vagy a kocsisenikotanc@gmail.com e-mail-címen!

 

Fotó: Majnik Zsolt

 

 

  • Date

    április 30, 2022

Share project